Musim Bola : Maghi Pakat Main Liga Fantasi

Musim baru liga bola sepak eropah bakal bermula 2-3 minggu jer lagi.

Jadi untuk memeriahkan lagi suasana serta untuk kita menyelami sendiri perasaan menjadi seorang pengurus kelab bola sepak handalan, marilah kita berfantasi di Liga-liga fantasi.

Kawe mula berkecimpung dalam bidang pengurusan bola ni memang dah lama, bermula pada pada musim 1999/2000 lagi. Dah dekat 10 tahun pun.

Pada masa tu, dek kerana terpengaruh rakan sebaya, kawe pun terjun ke bidang pengurusan bola. Kawe diperkenalkan dengan sebuah web, cyki yang sekarang ni dikenali dengan fantasypremierleague. Sila klik

Namun, setelah bosan berfantasi disitu, kawe dipelawa oleh my-bro untuk menyertai Liga Fantasy yang dikelola oleh eurosports & yahoo! Sila klik

Liga di sini lebih menarik & kompetitif. Sampai lah sekarang, kawe kekal bermain di situ.

Kepada yang ingin mencuba nasib & ingin menjadi seperti Arsene Wenger, Bob Paisley & Sir Matt Busby. Sila lah pilih mana-mana pilihan liga fantasy yang tertera di bawah.

Susah-susah, join je dua-dua!

Pilihan 1 : Yahoo Fantasy Football

yahooFF

Walaupun layout & background agak kureng, tapi lebih kompetitif. Lebih banyak sumbangan mata. Peluang untuk mengumpul mata lebih banyak & terbuka

Cara² nak join :

Pergi ke : http://uk.premiership.fantasysports.yahoo.com/

Login guna Yahoo! ID korang > build a team > groups > join group > just enter :

League ID : 4747
p/word : oren

Pilihan 2 : Fantasy Premierleague

fantasi

Layout memang lawa & mengujakan, tapi kurang kompetitif. Terlalu konvesional!

Cara-cara nak join :

Pergi ke : http://fantasy.premierleague.com

league code : 815878-169343

One response to “Musim Bola : Maghi Pakat Main Liga Fantasi

  1. waaa.. semangat betul.. sedia untuk bertempur.. tp aku join pilihan 2 je la..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s