EPL : Saingan kembali terbuka!

Wajah bangga Gerrard a.k.a Kapten Marvel selepas meledakkan gol ke2 buat Liverpool - picture:©Yahoo!

Walaupun tak sempat tengok match semalam, sebab kena sertai rombongan kahwin (saudara 2pupu) namun sempat jugak check result via opera mini my bro.

Liverpool menang la.. jaringan 4-1!

Main pulak kat “theatre of dream”. Maka tersentak lah para “die-heart fans” The Red Devils. Ni kalau gi tengok kat Sunway Lagoon ni memang havoc giler. Tak terucap ngan kata2. Especially, buat peminat the Reds.

Separuh Masa Pertama

United dahulu sumbat melalui penalti pada minit ke-22 yang disempurnakan oleh ayam tambatan Portugal mereka iaitu Ronaldo.

Selang 6minit lepas tu, berpunca dari kegopohan Vidic, penyerang berstatus “superstar” liverpool, Torres berjaya menyamakan kedudukan.

Seminit sebelum tamat separuh masa pertama, sekali lagi kekalutan berlaku di Manchester Box, dan memaksa Evra melakukan kekasaran ke atas, Captain Marvel (Gerrard). Gerrard juga menyempurnakan penalti itu untuk meletakkan team pelawat di depan.

Separuh Masa Kedua

Sir Alex terpaksa memasukkan Scholes & Berba. Malam tadi memang serba tidak menjadi buat United apabila sekali lagi bala menimpa apabila di Vidic hadiahkan kad merah.

Liverpool kemudiannya, mendapat sepakan percuma dan di ambil oleh Fabio Aurelio terus menerjah jaring untuk gol ke-3.

Dan untuk melengkap malam penuh derita United, pemain gantian Andrea Dossena turut menyumbangkan gol ke-4 buat Liverpool untuk menjadikan keputusan muktamat semalam, 4-1.

2 responses to “EPL : Saingan kembali terbuka!

  1. Test!

    1st comment!

  2. Finally, The Devil Went Down by The Kop!

    Well Done!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s